Tacogratäng på annorlunda vis

Serverar: 4 portioner

Det vimlar av olika recept på tacogratäng, men en med pasta i har jag inte sett förut. Jättegod.

Ingredienser

  • 4 dl yoghurt, turkisk eller grekisk
  • 400 g blandfärs, eller nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 150-200 g majs från burk
  • 100 g färska skivade champinjoner
  • 1 burk tacosås medium eller hot, 230 g
  • ½ köttbuljongtärning
  • 40 g tacomix, 1 påse
  • 2 msk olja till stekning
  • 2 dl vatten
  • 200 g pasta
  • 1 ½ dl fetaost i tärningar eller annan riven ost
  • Nachochips
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Tärna löken och moroten. Fräs dem ihop med köttfärsen i oljan i en djup panna på hög värme. Tillsätt tacomix, svamp,majs och tacosås. Låt koka upp och småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg pastan i en ugnssäker form och häll över köttfärsen. Rör ut buljongtärningen i lite hett vatten. Blanda buljongen med yoghurt, tacosåsblandningen, fetaosten eller annan riven ost. Fördela blandningen över köttfärsen och grädda i ugn på 225 grader i ca 20 minuter.
    3. Servera med nachochips och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben