Tacokyckling

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättelätt och underbart god t ex en fredagkväll.

Ingredienser

  • 2-3 kycklingfiléer
  • 1-2 msk flytande smör- och rapsolja
  • 2-4 msk tacokrydda
  • 1-1½ dl vatten eller kycklingbuljong
  • 1-2 dl tacosås
  • 3 dl gräddfil eller youghurt naturell (turkisk eller grekisk)
  • 3-4 stora eller 8 små mjuka tortillabröd eller pitabröd
  • 1-2 avocados
  • 3 tomater
  • ½ gurka
  • 1 paprika
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • 1-2 dl majskorn från burk
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta och skär i små strimlor och halvera dem. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.Häll på tacokrydda och några minuter på medelvärme. Häll på vatten eller buljong och stek ca 20 minuter på svag värme.
    2. Salladen gör du med tomater, gurka, avocado, sallad, paprika, i små fyrkantiga bitar.
    3. Ta ett bröd och lägg på en tallrik. Häll på några skedar av vardera kyckling, sallad och gräddfil eller youghurt och även lite majskorn. Sätt på lite tacosås i valfri styrka. Rulla ihop och njut.

    Liknande recept

    3
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben