Tacotårta

Serverar: 6-8 portioner

Nytt recept, så ännu ingen respons.

Ingredienser

  • 8 mjuka tortillabröd
  • Finhackad isbergssallad
  • Riven ost
  • Köttfärssås
  • Olivolja
  • 1 lök
  • Tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g lammfärs/nötfärs
  • 1 msk vatten
  • Tacokrydda
  • Guacamole
  • 2 avocado
  • 1 tomat
  • 1 lök
  • ½ lime
  • 1 tsk röd chili
  • Tacoröra
  • 2 dl kesella
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 msk chilisås
  • Garnering
  • Jalapeno/pepperoni
  • Cocktailtomater Rödlöksringar
  • mandarin eller annan färgklick
  • Grillspett av trä
  • Instruktioner

    1. * Finhacka lök och vitlök, fräs i olja med tomatpruré i panna. * Tillsätt färs och tackokrydda, tillsätt lite vatten. * Mixa avocado, tomat, lök och röd chili. Pressa över lime. * Blanda kesella, tacokrydda och chilisås. * Skär isbergssalladen i strimlor.
    2. * Tortillabröd, köttfärs, ost * Tortillabröd, guacamole. * Tortillabröd, tacoröra, isbergssallad * Upprepa detta en gång till.
    3. * För att få ett fint "lock ": * Lägg tortillabrödet, det sista, i grillpanna,
    4. * Trä upp cocktailtomat, jalapenos på träspettet och stick ner det i tårtan genom rödlöksringen

    Liknande recept

    5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    JennyV 18 februari 2008

    Provade denna tårta igår och blev glatt överraskad, mätt och go. Gjorde om receptet lite; min egen guacamole, köttfärs i varje lager, blandade tacosås och kesella samt hoppade över salladen. Men serverade grönsaker vid sidan om!

    StinaStumpan 17 oktober 2008

    Det här var jättegott!! Roligt med ett annorlunda recept på taco...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben