Tajine från Casablanca

Serverar: 4 portioner

Rätten kan lagas antingen på kyckling eller lamm.

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 färsk kyckling
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 1 skivad stor gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 stora morötter
  • 800 g fast potatis
  • 1 kuvert saffran (½ g )
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl gröna oliver
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Stycka kycklingen i 8 bitar. Lägg i dem tillsammans med svartpeppar, lök och vitlök. Koka ca 10 minuter under lock.
    2. Skala morötter och potatis. Skär dem i grova stavar och klyftor.
    3. Tillsätt morötter, potatis, saffran, paprikapulver, oliver och salt till kycklingen. Låt koka cirka 20 minuter tills både grönsakerna och kycklingen är genomkokta. Smaka av med ev mer salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben