Harira från Casablanca

Denna varianten på harira är med lammkött som ger soppan en god mustig smak.

Ingredienser

  • 800 g lammkött med ben
  • 3 burkar passerade tomater, à ca 400 g
  • 2 gula lökar
  • ½ dl olivolja
  • 3 blekselleristjälkar
  • 1 knippa bladpersilja
  • 1 knippa koriander
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½ tsk saffran
  • 1 tsk kanel, malen
  • Salt
  • 1 citron
  • 2 ½ l vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl kikärtor, kokta
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär köttet i mindre bitar, låt benbitar vara kvar eller putsa men lägg med ben i soppan. Skär löken i bitar, stek lök och kött i olivoljan ganska länge tills köttet är genomstekt och fått färg.
    2. Tillsätt passerade tomater, torkade kryddor, pressad citronsaft, selleri skuren i bitar, hackad persilja och koriander.
    3. Tillsätt vatten och buljongtärningen och låt koka 1-1 ½ timme tills köttet är mört. Lägg till kikärterna.
    4. Lägg vetemjölet i en skål och rör ut det till en jämn smet genom att tillsätta vatten.
    5. Häll i redningen lite i taget under omrörning tills du fått en lagom tjock konsistens. Låt koka upp och tillsätt sedan ett ägg som man först har vispat upp i en skål. Låt koka 10 minuter.
    6. Variationstips: Byt ut kikärterna mot linser och lägg till spagetti, bruten i bitar. Det går också bra att använda nötkött eller kyckling istället för lamm eller så gör man en helt vegetarisk Harira.
    7. Familjetips: Minska på kikärtsmängden, selleri, citron och koriander och lägg till spaghettibitar så blir soppan lite barnvänligare.

    Liknande recept

    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben