Harira köttsoppa

Serverar: 4 portioner

Den här soppan är mycket smakrik och lätt att göra.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 200 g rotselleri
  • 100 g persiljerot
  • 200 g benfritt kalvkött (eller nötkött)
  • 2 msk olja
  • 400 g skalade tomater (färska eller konserverade)
  • 1 1/4 liter vatten eller köttbuljong
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 paket saffran 0,5 g
  • 1 burk kikärter ca 400 g
  • Instruktioner

    1. Skala lök, rotselleri och persiljerot. Skär löken i klyftor. Skär rotselleri och persiljerot i ca 2 cm stora tärningar. Skär köttet i lika stora bitar.
    2. Värm olja i en gryta, fräs löken guldgul och glansig och låt rotselleri och persiljerot steka med. Lägg i köttet och bryn det hastigt runt om. Lägg i tomaterna i bitar och häll på vatten eller buljong. Krydda med salt och vitpeppar. Koka sedan upp. Skumma av väl och koka soppan under lock i 20-30 minuter tills köttet är helt mört . Rör ut saffran i lite het buljong och rör ner i soppan. Låt kikärterna rinna av och tillsätt dem.
    3. Koka upp och sjud några minuter innan soppan serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Samur 14 december 2011

    Vad är persiljerot? : ) Kan jag använda vanlig persilja i stället? : )

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben