Serverar: 4 portioner
En värmande och mättande soppa.
Börja med att koka det hela köttstycket i ca 1,5 timme i sjudande saltat vatten. Ta sedan och häll bort vattnet, Nytt vatten som sätts på kokning. Dela köttet under tiden i små tärningar ca 1 cm stora. Lägg i de skalade potatisarna och köttet. Skala och dela rotfrukterna och lägg i dem. Blanda Vetemjöl försiktigt med vatten och lite salt, det skall bli en trögflytande massa. Portionera ner degsmeten med teskedar i det kokande vattnet. Koktid ca 35 minuter. En mkt. mager och närande rätt. Ostmacka och Mjölk till. Gott.
Köttsoppa är ju enkel att göra och god, jag brukar använda fond till buljongen, helst använder jag vilt med kantarellsmak, den är så fantastiskt god till allt.. denna blev också god, tyvärr tog jag för mycket salt i klimpen, jag läste receptet som så att det var 1 msk salt till 1 dl vetemjöl till klimpen. men det blev för salt.