köttsoppa med Västerbottenklimp

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Servera klimp i portionsskål vid sidan om så kan man göra som man vill.

Ingredienser

  • Soppa
  • 1,5 l vatten
  • 3 msk kött fond
  • 2 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn
  • 4 kryddpepparkorn
  • Salt
  • 400 g fint tärnade grytbitar
  • 2 morötter, tärnade
  • 1 palsternacka, tärnad
  • 1 bit rotselleri, tärnad
  • ½ hackad lök
  • Klimp
  • 2 msk smör
  • ½ dl mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl riven vällagrad Västerbottenost
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, fond och kryddor. Bryn köttet och häll ner i det kokande vattnet. Låt koka en halv timme. Fortsätt under tiden med klimp.
    2. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och späd med mjölk. Låt koka i 5 min. Tag kastrullen från plattan och vispa i ägget. Ställ tillbaka på plattan och låt det koka upp. Vispa i Västerbotten ost och smaka av med salt och peppar. Skölj små portionsformar med vatten och portionera ut smeten i skålarna. Låt dem stå och stelna till soppan är klar. Garnera med lite hackad persilja.
    3. Åter gå till soppan när det gått en halv timme. Häll i de tärnade grönsakerna och löken. Koka under ytterligare 15 min. Smaka av och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben