Märgbollar till soppa!

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Markklosschen heter det på tyska, det är en allternativ till Spaetzle, min vän Thea blev helt lyrisk när hon pratade om dem, hon kom från södra Tyskland, det finns många variationer, men det här är hennes.

Ingredienser

  • 100 g märg
  • 100 vit bröd utan kanter
  • 1 ägg
  • 2äggulor
  • 80 g riven parmesanost
  • 1 uns riven muskot
  • ½ dl mjöl knappt
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koktid: 3 minuter.
    2. Hacka märgen mycket fint, skär brödet smått, mixa ihop märg med bröd, värm det sakta i en kastrull på måttlig temperatur, låt svalna.
    3. Rör ner ägg och äggulor i märg och brödblandningen, tillsätt riven parmesan, muskot smaka av med salt, rör ihop allt väl, blanda ner lite mjöl, till en ganska mjuk men formbar konsistens.
    4. Prova om konsistensen är lagom genom att provkoka en boll, vattnet skall bara sjuda, om bollen går sönder, tillsätt mera mjöl, blir bollen för hård tillsätt en äggvita, när bollarna har den konsistens som önskar, forma då resten av degen till små bollar ca 2 cm i diameter.
    5. Lägg i dom en god köttsoppa eller grönsakssoppa eller bara i en god oxbuljong, där dom får sjuda i tre minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben