Norsk köttsoppa

Serverar: 4 portioner

Detta är en middagssoppa som används lika mycket till vardag som fest. I Norge är det en av våra nationalrätter. Härligt god och nyttig. Mängden av ingredienser är inte så viktig. Man tager vad man haver ska en känd kokerska ha sagt. Lycka till.

Ingredienser

  • Ca 1, l vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 200 g nötkött
  • 200 g griskött
  • 200 g fårkött
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 1 bit sellerirot
  • 1 bit palsternacka
  • 1 halv kålrot
  • lite svartpeppar
  • OM du vill kan du byta ut alt kött med Falukorv, eller välj själv vilket kött du vill ha
  • Instruktioner

    Häll vatten i en stor kastrull. I med buljongtärningarna, tärna köttet och lägg i grytan, skala och tärna alla rotsaker och koka tills det är mört.

    Liknande recept

    4.3
    2 h 15 min
    2
    11

    Kommentarer (2)

    Utanmyra 14 januari 2009

    Å, nam! Så nära min barndoms sodd har jag aldrig varit trots att jag glömde fårkött och frikadellerna. Tusentack! Men ska rotsakerna koka med köttet från början tro? Eller köttet först och rotsaker sen? Jag gjorde allt i ett med en gång och det funkade ju!

    ljustom63 22 november 2011

    Du skall nog koka köttet först sedan mot slutet lägga i rotfrukterna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben