Krämig norsk fisksoppa

Vill du använda annat än kryddmixern Creamy fish soup som finns i receptet? Ta då fiskbuljongtärning, vetemjöl, fänkål, kajenn, vitlök, lök, salt.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 1 påse Santa Maria Creamy Fish soup, Norwegian style
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde eller crème fraiche
  • 300 g fiskfilé, i tärningar
  • 100 g cocktailtomater, delade
  • 75 g kräftstjärtar i lag, kokta
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kryddmix, grädde och vatten. Vispa tills allt är blandat och låt soppan koka upp.
    2. Lägg i den tärnade fisken och sjud under lock tills fisken är genomkokt, ca 3-5 minuter. Tillsätt tomater och kräftstjärtar utan lag och låt allt bli varmt. Servera med gott lantbröd.
    3. Tips! Som variation går det bra att ersätta grädden i fisksoppan med passerade tomater. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    SEAbjrpn 3 september 2008

    Tack för receptet KramSEA

    anluk 25 mars 2009

    God och framförallt jätteenkel fisksoppa. La till lite morötter och purjolök för att få lite mer mat i den. Hade också räkor istället för kräftstjärtar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben