Vill du använda annat än kryddmixern Creamy fish soup som finns i receptet? Ta då fiskbuljongtärning, vetemjöl, fänkål, kajenn, vitlök, lök, salt.
Ingredienser
1 msk smör
1 påse Santa Maria Creamy Fish soup, Norwegian style
3 dl vatten
2 dl grädde eller crème fraiche
300 g fiskfilé, i tärningar
100 g cocktailtomater, delade
75 g kräftstjärtar i lag, kokta
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kryddmix, grädde och vatten. Vispa tills allt är blandat och låt soppan koka upp.
- Lägg i den tärnade fisken och sjud under lock tills fisken är genomkokt, ca 3-5 minuter. Tillsätt tomater och kräftstjärtar utan lag och låt allt bli varmt. Servera med gott lantbröd.
- Tips!
Som variation går det bra att ersätta grädden i fisksoppan med passerade tomater. Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Tack för receptet KramSEA
God och framförallt jätteenkel fisksoppa. La till lite morötter och purjolök för att få lite mer mat i den. Hade också räkor istället för kräftstjärtar.