Svartpepparhalstrad Norsk laxfilé med svamppasta

Serverar: 4 portioner

God laxrätt

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé, ca 600g
  • Pasta
  • 1 paket bacontärningar, 140 g
  • 10 champinjoner, delade
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Instruktioner

    1. Fördela några nypor svartpeppar över laxfiléerna, halstra dem lätt i saltad, torr stekpanna på den sidan pepparn ligger. Salta, peppra, låt steka klart i ugn i 150 grader, 15-18 min.
    2. Koka pastan. Bryn baconbitarna lätt och tillsätt champinjonerna. Rör om. Slå upp i sil när svampen fått färg.
    3. Blanda bacon och svampfräs med den färdigkokta pastan och tillsätt créme fraiche.
    4. Rör om, smaksätt med salt, svartpeppar, och vitlök.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben