Mager kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En paj som fungerar bra både som fredagsmys eller bara att slänga ihop om det kommer besök.

Ingredienser

  • ½ dl flytande margarin
  • 1 dl lättfil
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 1 stor burk skivade champinjoner (400 g)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl lättmjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • Lite svartpeppar
  • 1 dl riven ost (max 17%)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Pajdegen: Blanda samman margarin, lättfil, bakpulver och 3dl vetemjöl till en fin pajdeg. Tryck ut i pajformen som är ca 28 cm i diameter och grädda pajskalet i ca 8 minuter 225 grader i mitten av ugnen. Ta ut pajen och låt den svalna innan fyllningen hälls i.
    2. Fyllning: Skiva kycklingen i mindre bitar och bryn dessa, låt champinjonerna rinna av. Strimla paprikorna och purjolöken i mindre bitar. Lägg kycklingen i pajskalet och låt pa prikor, purjolök och champinjoner brynas tillsammans.
    3. Blanda mjöl, grädde, tomatpuré och vetemjöl. Häll över röran i stekpannan. Låt småkoka under omrörning i ca 3 minuter.
    4. Smaka av, tillsätt ev. mer tomattpuré, ev. lite vatten och smaksätt med salt och peppar. Häll röran över kycklingen i pajskalet.
    5. Strö över ost och grädda pajen i ca 20 minuter på samma värme (225 grader)
    6. Servera gärna med en god sallad eller en brödbit.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben