Farmorans kycklingpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket god och lätt att göra.

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 msk vatten
  • Fyllning
  • 800-900 g kycklingfilé
  • 1 burk champinjoner, 290 g
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 150 g riven ost
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop mjöl, matfett och vatten till en pajdeg. Låt den vila minst 1 timme i kylen. Kavla ut degen och klä en form (26 cm i diameter). Spara lite deg till ett lock. Förgrädda i 200 grader i 10 minuter.
    2. Stek kycklingfiléerna med salt och peppar. Häll på 1 dl vatten och låt sjuda en kvart. Skär bacon och svamp och bryn lite grann. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda med bacon, svamp och ost och lägg det i pajskalet.
    3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i. Lägg på deglocket och pensla med ägg. Stick några hål i locket. Grädda vidare i cirka 20 minuter. Servera gärna med en god sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben