Kall kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

Mycket god paj som passar bra på sommaren. Pajdegen blir så saftig och fin i konsistensen av potatisen. Servera med grönsallad.

Ingredienser

  • Till degen
  • 1 medelstor kokt kall potatis
  • 100 g smör
  • 3 krm salt
  • 2-3 msk kallt vatten
  • ca 2-3 dl vetemjöl
  • 3 dl crème fraiche
  • ½ dl chilisås
  • ½ dl hackat äpple
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 2 krm salt
  • 1 grillad kyckling
  • Gröna vindruvor till garnering
  • Instruktioner

    1. Mosa poatatisen och blanda med övriga ingredienser till en ganska fuktig, men hanterbar deg. Låt vila en timme i kylskåp. Tryck ut degen i en pajform och grädda i 200 grader 18-20 min. Låt kallna.
    2. Rensa kycklingen och tärna köttet. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet. Garnerna med vindruvor. Låt stå kallt att "stelna" innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    pm 22 maj 2009

    Åh, denna paj är så god! Måste laga den snart, var flera år sen jag åt den sist. :)

    thewhy 13 juni 2009

    Lagade denna paj förra helgen! Tyckte att pajdegen blev något för salt.. men alla älskade fyllningen :) Fyllningen var en 5:a, pajdegen en 3:a.. så ger helheten en 4:a =)

    stinalena 1 juni 2010

    Supergod paj. Passar perfekt som pic-nic mat. Jag slängde i lite extra äpple, vilket gav lite extra syrlighet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben