Harira

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Detta är en soppa som man äter i Marocko, speciellt under ramadan. Soppan är mustig, mättande och god!

Ingredienser

  • 250 g kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 3 selleristjälkar
  • 2 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 1/2 dl röda linser
  • 1 l vatten
  • 2 msk tomatpuré 50 g tunn spagetti
  • 1/2 citron
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar. Skala och hacka löken.Skär selleristjälkarna i tunna skivor.
    2. Smält smöret i en gryta. Lägg i kycklingen, lök, selleri, persilja, gurkmeja, peppar , salt, kanel och ingefära. Rör om och låt det fräsa i fem minuter. Lägg i linserna och häll i vattnet. Sätt till tomatpuré.
    3. Sjud soppan på svag värme med locket på i ca 25 minuter. Bryt spagettin i bitar och lägg i soppan. Låt det koka i fem minuter till. Späd med mera vatten om soppan är för tjock.
    4. Skala citronen och skär den i skivor och sedan i bitar. Strö citronen över soppan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben