Harira

Marockansk Nationalsoppa.

Ingredienser

  • 100 g kikärter
  • 150 g gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 400 g tomater
  • 2 bladselleristjälkar
  • 100 g gröna linser
  • 1½ l grönsaksbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 3 msk koncentrerad tomatpuré
  • 3 msk hackad slätbladig persilja
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 50 g vermiceller eller annan pasta
  • 4 msk vetemjöl
  • Citronsaft
  • Instruktioner

    1. Blötlägg kikärterna över natten. Koka kikärterna 10 min i nytt vatten och häll bort det. Hacka löken och fräs den genomskinlig i oljan.
    2. Hacka tomater (utan skal) och bladselleri och lägg i grytan. Alla grönsaker ska vara så finhackade att de nästan försvinner under kokningen.
    3. Rensa och skölj linserna. Häll ner linser, förkokta kikärter och buljong i grytan. Tillsätt kryddorna och tomatpurén. Tillsätt en nypa salt och peppar. Lägg på locket och låt soppan sjuda över svag värme ca 40 min. Smaka av med salt och peppar.
    4. Bryt pastan i bitar och lägg i soppan. Låt soppan koka ytterligare 8-9 min, beroende på pastasort. Rör ut mjölet i lite vatten och häll redningen i soppan. Smaka av med citronsaft.
    5. Servera soppan med hackad persilja i tallriken och citronsaft vid sidan om så var och en får hälla i så mycket man vill ha.

    Liknande recept

    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben