Tant Lailas Chokladtårta

Tid: 40 minuter

En god chokladtårta för vardag och fest.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 msk kakao
  • glasyr
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    Smält smör och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med resten, hälls i smord, bröad form med avtagbar kant. Grädda sedan i ugnen 175 grader i ca 40 minuter Blanda ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och låt koka tills den blir något simmig. Stick igenom den varma kakan med en gaffel, så det blir massor med hål. Häll sedan den varma glasyren över kakan så glasyren rinner ned och täck hela kakan med glasyren! Garnera med strössel eller silverkulor och servera med grädde vid festligare tillfällen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben