Tant Signes toscakaka

Serverar: 8-10 portioner

En gammal klassiker - man inte tröttnar på!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • ¾ dl grädde eller mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Knäckglasyr
  • 1 dl flagad sötmandel
  • 50 g smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggen och sockret poröst. Tillsätt smöret och rör om. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt det tillsammans med mjölken. Häll smeten i en väl smord och bröad form omkring 22 cm i diameter. Grädda kakan 25 min mellan 175-200 grader.
    2. Bered under tiden glasyren: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm massan och blanda den väl, får inte koka. Bred över den färdiga kakan.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (1)

    emaxen 26 oktober 2011

    God toscakaka. Tyckte dock att det blev för lite glasyr, täckte knappt kakan blir dubbel sats av glasyren nästa gång för den kommer bakas fler gånger, jag lovar. 5 poäng på smak o recept men endast 1 på glasyrens mängd. kram emaxen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben