Signes äppelsnittar

Serverar: 24 portioner

Ännu ett gammalt tidningsrecept! Passar lika bra till kaffet som till efterrätt med en klick vispad grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 250 g margarin
  • 2 msk strösocker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 2-3 äpplen
  • Mandelsmet
  • 80 g mandel
  • 80 g margarin
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda samman margarin, strösocker och vetemjöl till en deg och låt vila ett tag i kylskåpet. Skålla, skala och skär mandeln i skivor. Mandel, margarin, strösocker, mjölk och mjöl blandas i en kastrull och får sjuda någon minut. Äpplena skalas och skärs i tunna skivor. Mördegen bredes ut tunt på en bakpappersklädd plåt och sätts in i 200º för att bli halvbakad, ca 5 minuter. Ta ut plåten, lägg på äppelskivorna på mördegen och bred mandelsmeten över. Grädda kakan vackert rostgul i ca 10 minuter och skär den sedan i sneda rutor eller trekanter med vass kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben