Vilmas fiskpudding

Serverar: 4 portioner

Jag har en anteckningsbok efter tant Signe. Hon gick bort för 10 år sedan och då över 90 år gammal. Detta recept är skrivet aug den 28 1951 och hon har gjort en extra anteckning på tvären: Mycket god.

Ingredienser

  • 3 hg fiskfärs
  • 3 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 2-3 kkp mjölk (3-4½ dl)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Pepparrot
  • 3 ägg
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Gör en redning av smör och mjöl, späd med mjölken och låt det koka en stund. Blanda ner redningen i fiskfärsen. Det skall bli som en tunn gröt. När den är fullständigt kall iröres en äggula i sänder. Vitorna slås till hårt skum och iröres försiktigt. Smaka av fiskfärsen med salt, vitpeppar och lite socker. Grädda i medelvarm ugn i 3/4 timma (ca 200 grader, 45 min)
    2. Garnera med citronskivor. Servera med smält smör, riven pepparrot och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sikaal 23 augusti 2009

    Den var jättegod, en stark 4;a . Nästa gång skall jag ha den i en vanlig rund form. Jag trodde att den gick att slå upp som min mamma gjorde, men icke :-), men som min man sa, den skulle nog vara kall då!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben