Gullans fiskpudding

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Gammaldags fiskpudding från Bohuslän. Salt långa är svårt att få tag på men kan beställas av fiskhandlare. Det går att byta ut långan mot kokt sej. Servera med kokt potatis och ärter och rårivna morötter.

Ingredienser

  • 1 kg salt långa eller 600 gram sej
  • 3 dl grötris
  • 6 dl vatten
  • 1 ½ liter röd mjölk
  • ¾ tsk salt
  • 4 morötter
  • 250 gram gröna ärter
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Vattna ur fisken i rikligt med vatten i ca 24 timmar. Byt vatten några gånger. Fisken är rejält salt. Om du skall använda sej, salta då rejält på fisken och lägg den på fat plasta in den och ställ i kylskåpet till nästa dag.
    2. Dag 2: Koka fisken i vatten i cirka 40 minuter. Låt svalna och rensa sedan fisken och dela den i små bitar.
    3. Risgrynsgröt: Koka risgrynen i vatten och salt i 15 minuter. Tillsätt uppkokt mjölk och salt och låt sjuda sakta i 45 minuter eller tills gröten är klar. Låt svalna.
    4. Dag 3: 450 g kokt saltlånga 1,3-1,5 kg färdigkokt risgrynsgröt 4 ägg Lite mjölk Peppar
    5. Blanda fisk, gröt, ägg, mjölk och peppar i en bunke. Lägg i smord form och grädda i 200 grader ca 45 minuter. Servera med kokt potatis och ärter och rårivna morötter.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben