Förskolans Fiskpudding

Serverar: 4-6 portioner

Den här fiskpuddingen tillagar förskolans kokerska och alla barn och vuxna tycker den är jätte god! Här blir det inga rester kvar...

Ingredienser

  • 1 dl långkorningt ris
  • 2 dl vatten
  • 5 - 6 dl mjölk
  • 6 - 7 dl kokt torskfilé eller annan fisk
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • ströbröd
  • smält smör till servering
  • Instruktioner

    Koka riset i 10 min med vattnet. Tillsätt därefter mjölken och koka riset klart. Sätt på ugnen på 225 grader. Dela fisken och vänd ner i riset. Vispa ihop ägg och kryddor och vänd ner. Slå smeten i en smord ugnsform och sikta ströbröd över. Lägg på några klickar matfett. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Servera med kokt potatis, ärter och skirat smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    rydhe 24 juli 2008

    Jag tror att detta är det receptet jag brukar göra och då brukar jag ta en risgrynsgröts korv som finns i affären, man får då tillsätta mindre mjölk. Det är både smidigt och gott! (har också tagit det ifrån en förskola, barnens bästa mat eller någonting liknande heter kokboken)

    martincarola 13 september 2008

    Uppskattad av familjen

    Tok_Inga 23 september 2008

    Gjorde fiskpuddingen igår. Jag personligen tyckte inte det var så gott. Barnen däremot tog två portioner.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben