Tant Signes kåldolmar

Serverar: 3-4 portioner

Detta recept är det mest annorlunda jag har sett. Hittade det i tant Signes handskrivna kokbok från 1937. Detta är daterat den 7 mars 1965. Måste bara dela med mej av det här!

Ingredienser

  • 1/4 kg köttfärs
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk socker
  • ½ tsk peppar
  • Litet grädde
  • Litet Pommac
  • 2 mosade potatisar
  • 1 kålhuvud
  • 1 märgben
  • Sky
  • Kålspad
  • Vetemjöl
  • Grädde
  • Instruktioner

    1. Köttfärs, salt, socker, peppar, litet grädde och vatten blandas med litet Pommac och 2 mosade potatisar -arbetas väl.
    2. 1 kålhuvud förvälles med litet saltat vatten. Dolmarna brynes med ett märgben som sedan får koka tillsammans med dolmarna.
    3. Till skyn: Litet av det vatten kålen förvällts i reds av med mjöl och grädde.

    Liknande recept

    1 h 45 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben