Vem Tant Brun är vet jag inte, men receptet har jag hittat i någon mattidning och jag minns inte vilken.
Ingredienser
150 g kylskåpskallt smör
1½ dl socker
1 ägg
150 g vetemjöl
Smör till formen
Ströbröd till formen
Fyllning
4 medelstora syrliga äpplen
2 msk socker
1 msk kanel
Tillbehör
Vaniljsås eller vaniljglass
Instruktioner
- Mixa smöret skuret i små bitar och sockret i matberedare monterad med kniven. Tillsätt ägget och kör till en jämn massa. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandas till en smet.
- Smörj och bröa en rund form, ca 1½ liter. Lägg i smeten och jämna försiktigt ut den med mjölade händer eller med baksidan av en sked.
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Doppa klyftorna i socker blandat med kanel. Stick ner dem tätt i smeten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kallna och skär i bitar. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (0)