Tant Signes äppelkaka

Servera som en dessert eller till en tår kaffe.

Ingredienser

  • Kaka
  • 250 g smör
  • 1 3/4 dl rårörsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 150 g valnötskärnor
  • 4 syrliga stora äpplen
  • 150 g russin
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 1/2 tsk malda nejlikor
  • 2 msk rårörsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Rör smör och socker smidigt till kakan. Tillsätt äggen.
    3. Blanda för sig mjöl, bikarbonat och bakpulver och rör ner 2 1/2 dl av mjölblandningen i smeten. Resten sparas.
    4. Grovhacka valnötterna. Skala och kärna ur äpplena och riv dem grovt.
    5. Blanda nötter, äpplen, russin, kanel och nejlikor med den resterande mjölblandningen (1 1/2 dl). Smörj en form med löstagbar botten.
    6. Bred ut hälften av äggsmeten i formen, lägg på fyllningen och sedan resten av äggsmeten. Strö över rårörsocker.
    7. Grädda kakan i 45-60 minuter. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben