Tant Signes äppelkaka
Servera som en dessert eller till en tår kaffe.
Ingredienser
Kaka
250 g smör
1 3/4 dl rårörsocker
3 ägg
4 dl grahamsmjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
Fyllning
150 g valnötskärnor
4 syrliga stora äpplen
150 g russin
1 1/2 tsk malen kanel
1 1/2 tsk malda nejlikor
2 msk rårörsocker
Instruktioner
Ugn 200º.
Rör smör och socker smidigt till kakan. Tillsätt äggen.
Blanda för sig mjöl, bikarbonat och bakpulver och rör ner 2 1/2 dl av mjölblandningen i smeten. Resten sparas.
Grovhacka valnötterna. Skala och kärna ur äpplena och riv dem grovt.
Blanda nötter, äpplen, russin, kanel och nejlikor med den resterande mjölblandningen (1 1/2 dl). Smörj en form med löstagbar botten.
Bred ut hälften av äggsmeten i formen, lägg på fyllningen och sedan resten av äggsmeten. Strö över rårörsocker.
Grädda kakan i 45-60 minuter. Servera med vispad grädde.
Liknande recept
Tant Signes toscakaka
4.7
8-10
1
Tant Bruns äppelkaka
6-8
Äppelkaka supergod
4.3
1
12
Fias amerikanska äppelkaka
4.7
8
21
Amerikansk äppelkaka
4.5
45 min
8-10
23
Ninnis äppelkaka
30 min
6-8
1
Äppelkaka
4
1 h 30 min
4-8
Knäckig äppelkaka i långpanna
4.5
1 h
20-30
10
Äppelkaka från Ölme
4.3
4-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!