Saffransäpple med syrlig vanilj

Serverar: 8 portioner

En läcker och god juldessert.

Ingredienser

  • 6 syrliga äpplen, t ex Signe Tillisch
  • 1 vaniljstång av god kvalitet
  • 1/2 liter vatten
  • 1 paket saffran, 0,5 g
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1 dl strösocker till kokning av äpple
  • 2 msk strösocker till yoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena, skär i 2 centimeter stora tärningar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna.
    2. Koka upp vatten, saffran, citronsaft, socker och OBS hälften av vaniljfröna.
    3. Lägg i äppeltärningarna i den kokande lagen och koka dem mjuka. Kolla noggrant så att de inte blir överkokta och låt dem svalna i saffranslagen.
    4. Rör samman 2 matskedar socker med yoghurten och resten av vaniljfröna.
    5. Skeda upp äpple och lag i små portionsglas, skeda på lite syrlig yoghurt eller servera yoghurten vid sidan av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben