Saffransäpple med syrlig vanilj
Serverar:
8 portioner
En läcker och god juldessert.
Ingredienser
6 syrliga äpplen, t ex Signe Tillisch
1 vaniljstång av god kvalitet
1/2 liter vatten
1 paket saffran, 0,5 g
3 msk pressad citronsaft
1 dl strösocker till kokning av äpple
2 msk strösocker till yoghurt
2 dl matyoghurt
Instruktioner
Skala och kärna ur äpplena, skär i 2 centimeter stora tärningar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna.
Koka upp vatten, saffran, citronsaft, socker och OBS hälften av vaniljfröna.
Lägg i äppeltärningarna i den kokande lagen och koka dem mjuka. Kolla noggrant så att de inte blir överkokta och låt dem svalna i saffranslagen.
Rör samman 2 matskedar socker med yoghurten och resten av vaniljfröna.
Skeda upp äpple och lag i små portionsglas, skeda på lite syrlig yoghurt eller servera yoghurten vid sidan av.
Liknande recept
Vanilj/kokos bullar
4.6
45
19
Jordgubbssylt med citron och vanilj
4.8
1
3
Vanilj cupcakes med creme cheese frosting
4.6
5
Citronkaka med syrlig lag och strössel
4.3
2
Vanilj och blåbärsbullar
5
60
6
Syrlig fläderkaka
1 h
12
Syrlig fruktsallad
3
2-4
7
Syrlig nektarinpaj
5
30 min
4-6
Morotsmarmelad med vanilj
4.5
1 h
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!