Tarka dahl

Serverar: 2-4 portioner

Värmande och mättande vegetarisk gryta med linser och grönsaker.

Ingredienser

  • 150 g röda linser
  • 1 gul lök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 tsk solrosolja, går även bra med oliv- eller rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk svarta eller bruna senapsfrön
  • ½ tsk hel spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Tillbehör
  • 2 tärnade tomater
  • Hackad färsk koriander
  • Naanbröd
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna. Skala och hacka löken. Skiva vitlöken. Lägg linser, lök, ingefära och grönsaksbuljong i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock ca 15 minuter, tills linserna absorberats den mesta vätska och kokat sönder lite.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i skivad vitlök, senapsfrön och spiskummin och rör ca 1 minut (bränn inte vitlöken) Rör ner tomatpuré och fräs ca ½ minut.
    3. Tillsätt en slev linser och blanda väl. Häll sedan tillbaka i kastrullen med linser. Rör ner pressad citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    4. Toppa grytan med färsk koriander och servera med hackade tomater och naanbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben