Lövbiffgryta med Sri Lanka tvist

Serverar: 4 portioner

Den här grytan brukade jag sno ihop under min tid i Sri Lanka. Där äter man en kötträtt md ytterligare grönsaksrätter som dahl eller sambol.

Ingredienser

  • 500 glövbiff
  • 2 st vitlök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 msk curry
  • 1 st lök
  • salt
  • peppar
  • 3 dl cocosmjölk
  • Instruktioner

    Srimla lövbiffern tunt. Fräs vitlöken hackade eller pressade tillsammans med färsk ingfära, riven eller i bitar. Stö över curry och koka ihop detta. Tillsätt gul lök i klyftor och salt och peppar/chillipeppar efter behag. När allt kokat ihop tillsätt cocosmjölk eller matlagningsgrädde om man inte gillar coccossmaken, alt 50/50. Servera med ris och gärna lite sambol eller dahl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben