Cypriotisk fårostsallad med en tvist

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Halloumi med smak av saffran. Serveras med rostade pinjenötter. Från tv-programmet: Halv åtta hos mig.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 g saffran
  • 250 g halloumi, skivad
  • 65 g ruccolasallad
  • 10 körsbärstomater, skivade
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 dl pinjenötter
  • Instruktioner

    Hetta upp oljan i en stekpanna. Strö i saffran i den heta oljan. Stek halloumin gyllenbrun i den saffranskryddade olivoljan. Lägg upp haloumin på en bädd av ruccolasallad, basilika och körsbärstomater. Rosta pinjenötterna snabbt i den sen tidigare heta stekpannan och strö över rätten.

    Liknande recept

    30 min
    30-40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben