Sydeuropeisk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Lite fransk, lite grekisk, lite cypriotisk , lite indonesisk och ganska mycket svensk.

Ingredienser

  • 400 g kyckling innerfilé
  • 100 g brie
  • 100 g champinjoncrème
  • 150 g gula slit peas
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • Ca 3 dl vatten
  • 2 vitlökslyftor
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 msk torkad persilja
  • 2 dl svarta oliver
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 msk vinäger
  • ½ tsk salt till
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    Skölj halv-ärterna och koka upp i vatten med en tsk salt i. (kokar du utan salt blir ärterna bara mos, och det är inte meningen) Ärterna ska koka ca 20 minuter. Under tiden: hacka löken och skär kycklingen i "grytbitar". Bryn lök, vitlök och kyckling i olivoljan. Salta men en halv tsk. Ha i svartpeppar. Häll över 3 dl vatten (kanske behövs det lite mer). Klicka i brie-osten; rör om medan det smälter. Tillsätt campinjoncrèmen, ketjap manis och vinäger (jag föredrar vitvinsvinäger i det här receptet, men andra sorter funkar också). Koka ca 10 minuter. tillsätt sedan de förkokta ärterna samt oliver och persilja. Koka upp. Ta av plattan och låt stå några minuter för att smakerna ska sprida sig ordentligt. Servera på ris, gärna en pilaff.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben