Bägarns busiga baconbullar

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Sonen älskar bärgarn och detta är taget till delvis av receptet Wallenbergare och så har jag gjort en egen tvist på den!

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 3 äggulor
  • 2-3 dl vispgrädde (40%)
  • 100 g riven ost
  • 150 g bacon
  • 1-2 krm salt
  • 2-3 krm peppar
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, valfritt
  • Instruktioner

    1. Blanda först färsen och grädden, lite grädde i taget. Ta sedan äggulorna och blanda i dem en och en i färssmeten. Salta och peppra och om du vill ha lite mer krydda, tillsätt ev vitlök.
    2. Sedan är de bara att rulla ihop dem till bullar och rulla in dem i en baconskiva och lägga dem i en ugnsfast form. De bör bli minst 6 stora bullar! (tio om du vill!).
    3. Strö över lite ost efter önskemål och in i ugnen i 25 min! SMASKEN!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben