Köttbullar i baconknyten

Servera som bufférätt eller som huvudrätt.

Ingredienser

  • Ca 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 msk citron, pressad
  • 1 dl mellanmjölk
  • 2 msk potatismjöl
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 paket (á 140 g) bacon
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Blanda först färsen med salt, sedan med peppar, citron, mjölk, potatismjöl och ca 2 msk hackad timjan. Forma färsen med vattensköljda händer till 30 bullar, drygt 1 msk till varje. Lägg en liten kvist timjan på varje bulle och slå in den i en delad baconskiva.
    3. Lägg baconbullarna med skarven ner i en ugnslångpanna och stek i mitten av ugnen tills de är genomstekta, ca 25 minuter.
    4. Om köttbullarna ska serveras som huvudrätt, serveras ex med med pasta, potatis eller potatismos och någon grönsak, t ex ärtor eller broccoli.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben