Busigt goda brownies

En bra brownie ska ha en lite seg konsistens. Därför ska man låta kakan vara något kladdig i mitten och inte alldeles torr när man tar ut den ur ugnen

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad av bra kvalitet, minst 70% kakao
  • 150 g osaltat smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • ½ dl mjöl
  • ½ dl kakaopulver
  • 150 g hackade valnötter eller pecannötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Bryt chokladen i bitar och tärna smöret, smält sedan i ett vattenbad. Ta av från värmen och rör i sockret.
    3. Vispa äggen i en annan skål och blanda sedan ner mjöl, kakaopulver och hackade nötter till en jämn smet.
    4. Klä en ugnsfast form, 20x25 cm med bakplåtspapper. Häll ner smeten och släta till ytan.
    5. Grädda i 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara något kladdig i mitten men torr på ytan. Låt svalna innan den lyfts ur formen och skär sedan i bitar. 12-14 små bitar eller 6 stora.
    6. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben