Lövbiffgryta med purjolök

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god snabb maträtt för både fest och vardag

Ingredienser

  • Ca 400 g lövbiff
  • 1 stor purjolök
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1,5-2 dl vatten
  • Kalvfond eller buljong
  • Vitlök efter smak
  • Soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla lövbiffen och pujolöken i strimlor. Stek köttet och när det är brynt lägg på purjolöken. Häll på vatten, creme fraiche och kalvfond eller en buljongtärning. Pressa i vitlök efter smak (brukar räcka med en klyfta) . Låt småputtra i ca 10 min. Smaka av med alt och pepprar.
    2. Servera med antingen hasselbackspotatis vid fest eller färsk pasta. En god sallad till är också gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben