Tårta - apelsin

Serverar: 10 portioner

Så god tårta...mm..

Ingredienser

  • 1 färdig tårtbotten
  • 1 färdigkavlad marsipan (valfri färg)
  • 250 gram färska jordgubbar (eller färska hallon)
  • Apelsinkräm
  • 250 gram mascarpone
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 4 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 0,5 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Apelsinkrämen: Vispa grädden och blanda allt till en slät smet (sikta eventuellt ner florsockret för att undvika klumpar).
    2. Lägg apelsinkräm mellan alla bottnar och täck tårtan runt om med krämen.
    3. Ta ut mitten på marsipanen och skär ut 8 snibbar. Lättast är det att ta en tallrik och pressa den lätt mot marsipanen så att det bildas en cirkel, sedan skär man först ett kryss och så ytterligare ett kryss.
    4. Lägg försiktigt över marsipanen över tårtan, vik upp flikarna och dekorera "hålet" med färska bär. Eventuellt kan man sikta över lite florsocker, men gör då detta innan bären.
    5. Låt tårtan stå kallt ca 1 timme innan servering.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (2)

    missmongo 9 september 2011

    ska pröva detta imorgon =)

    Maya_mek 8 mars 2012

    Så god så enkel,, hade denna som doptårta,, ska göra den till helgens kalas oxå fast med något annat spännande kalas dekoration i mitten :-D betyg 5 av mig, -en snabb svängihop tårta med vackert utseende :-D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben