Tårtbotten (choklad)

Ger en hög och saftig botten som man kan dela i fyra bottnar om man vill.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl mjöl
  • 1 ½ dl potatismjöl
  • ½ dl kakao
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna ordentligt och sikta ner i äggsmeten. Vänd ner med slickepott tills allt är väl blandat. Häll smeten i smörad och bröad form, jag brukar göra en "krage" av bakplåtspapper för att det inte ska pösa över. Jag smörjer alltså formen och klipper till en bred remsa av bakplåtspapper som jag trycker fast i fettet på kanten, bröar sedan botten av formen
    2. Grädda i 175 grader i 44 min
    3. Tips! Om man istället vill ha ljusa bottnar kan man byta ut kakaon mot 1-2 tsk vaniljsocker eller lite citronskal

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annica99 28 augusti 2013

    Fantastiskt fin i höjd och luftighet lite lite choklad smak dock enl. min smak då choklad är det bästa jag vet så nästa gång mer kakao.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben