Ger en hög och saftig botten som man kan dela i fyra bottnar om man vill.
Ingredienser
5 ägg
3 dl socker
1 ½ dl mjöl
1 ½ dl potatismjöl
½ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
Instruktioner
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna ordentligt och sikta ner i äggsmeten. Vänd ner med slickepott tills allt är väl blandat.
Häll smeten i smörad och bröad form, jag brukar göra en "krage" av bakplåtspapper för att det inte ska pösa över. Jag smörjer alltså formen och klipper till en bred remsa av bakplåtspapper som jag trycker fast i fettet på kanten, bröar sedan botten av formen
Grädda i 175 grader i 44 min
Tips! Om man istället vill ha ljusa bottnar kan man byta ut kakaon mot 1-2 tsk vaniljsocker eller lite citronskal
Fantastiskt fin i höjd och luftighet lite lite choklad smak dock enl. min smak då choklad är det bästa jag vet så nästa gång mer kakao.