Te kakor

Jätte goda och lätta att baka.

Ingredienser

  • 1 l lättmjölk
  • 8 dl havregryn
  • 175 g margarin
  • 75 g jäst
  • ½ dl socker
  • 1 tsk salt
  • ca 2 l mjöl
  • Instruktioner

    1. Låt havregrynen svälla ett par timmar eller över natten i mjölken. Smält margarinet och häll det i havregrynsmassan. Lös upp jästen i lite av vätskan. Blanda dom torra ingredienserna, spar mjöl till utbakningen. Låt degen sedan jäsa i 20 min. Baka ut kakorna och låt dom jäsa i 30 min.
    2. Grädda i 225 grader i ca 10 min.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben