Thaikyckling med ananas

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Vi älskar thaimat och det går ju så fort att laga också!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 burk 400 ml kokosmjölk
  • 4 skivor ananas i spad
  • 2 msk fishsauce
  • 1 tsk red currypaste
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • Salt
  • Olja att steka i
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i tärningar och fräs i olja några minuter. Häll på fishsaucen och fräs ytterligare någon minut, pudra över majsstärkelsen och rör om, ha i kokosmjölken, vattnet och buljongtärningen ha även i spadet från ananasen. Krydda med sambal oelek, red currypaste och salt, låt småkoka 5-10 minuter, tillsätt ananasen skuren i småbitar. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    4
    6

    Kommentarer (4)

    catlover 1 november 2009

    Mitt ord Gott Gott Gottigottgott. Högsta poäng av mig det får, skulle det funnits fler stjärnor än 5 skulle receptet fått det. Denna rätt kommer jag att laga många gånger.

    Amiie88 12 december 2010

    Detta vart verkligen ingen höjdare tyvärr :( Men smaken är som baken :)

    arturforsbrg 20 augusti 2011

    Mycket smarrit recept. Kommer garraterat laga detta igen.

    jalenah 7 januari 2012

    Det här var riktigt riktigt gott!! en favoriträtt hos familjen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben