Thaikycklingsoppa

Serverar: 3 portioner

Stark och god thaisoppa OBS! Tomaterna blir väldigt varma!

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 140 g vattenkastanj
  • 120 g bambuskott
  • 1 msk ingefära
  • Ev. körsbärstomater
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 l vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • Instruktioner

    Skala och skiva morötterna. Skär kycklingen i små bitar. Hacka vitlöken, paprika och skiva vattenkastanjerna. Skala och riv ingefäran. Bryn kycklingen. Ha sedan i morötterna, paprikan och vitlöken. Häll i vattnet och fonden när de fått lite färg. När soppan börjat koka ska bambuskoten i och låt den koka i 10 minuter. Ha sedan i vattenkastanjern och tomaterna och Låt sjuda i ett par minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben