Anjo Thaikycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Man tager vad man haver...

Ingredienser

  • 3 - 4 st kycklingfilé i mindre bitar
  • 1 - 2 gul lölk i mindre bitar
  • 2 - 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 2 - 3 skivade morötter
  • ca 1 tsk riven , färsk ingefära
  • Salt
  • peppar
  • ½ kryddmått curry
  • ½ kryddmått paprika
  • chilikrydda
  • Koriander
  • spiskummin
  • 2 l kokt vatten
  • 3 st hönsbuljongtärningar
  • lite kycklingfond
  • En ½ - 1 hel limefrukt
  • ca 3 - 4 port . kokta äggnudlar
  • 1 liten burk strimlade bambuskott
  • Instruktioner

    1. Bryn ihop: Kyckling, lök, vitlök, morötter, ingefära och kryddor med olja i stekpanna tills kycklingen fått lite färg.
    2. Koka under tiden upp vatten med buljong-tärningar och fond.
    3. Häll över kyckling och övrigt i det uppkokta vattnet och låt puttra ca 10-15 min på svag värme.
    4. Tillsätt sist: Bambuskotten och saften från limefrukten.
    5. Eventuellt kan man ha i lite, Sambal oelek.
    6. Man kan också välja till/välja bort olika grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben