Rödvinssås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 anjo chili
  • 5 rödlökar, hackade
  • 2 msk socker
  • 3 dl rött vin
  • 2 dl portvin
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 plommontomater
  • 30 g timjan
  • 2 lagerblad
  • 4 svartpepparkorn
  • 3 dl mörk kalvfond
  • salt
  • Instruktioner

    Lägg chilin i blöt och rensa den. Svetta löken i lite olivolja. Strö över socker och karamellisera. Tillsätt alla ingredienser utom kalvfonden. Reducera till hälften. Tillsätt kalvfonden och koka ihop ytterligare. Sila såsen och smaka av. Skala löken och glacera i olivolja och farinsocker. Tillsätt rödvinssåsen. Koka tills lökarna mjuknar. Ta upp dem och låt dem svalna. Tryck ut kärnan och fyll lökarna med kålrotscrème. Innan servering, rosta löken i salamander och nappera med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ErikWidman 19 februari 2009

    vilka lökar beskriver du var i receptet? framgår inte...

    Lennart_58 13 december 2009

    Oj oj va gott, tack ska du ha o 5P är du väl värd.

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben