Rödvinssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En sås som kräver lite tid, men är värd besväret.

Ingredienser

  • ½ röd lök
  • 1 morot
  • 2 skivor bacon
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk mörkt muscovadoråsocker
  • 3 kvistar persilja
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl oxbuljong
  • 1 tsk maizena
  • Instruktioner

    1. Skär grönsaker och bacon grovt och stek i stekpanna eller kastrull tills det fått fin färg.Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt fräsa en stund till och bli riktigt rostat. Tillsätt sockret som bara får smälta ner och bli lite lätt karamelliserat.
    2. Slå på vinet och kryddorna, låt koka ned till hälften. Slå därefter på vinäger och buljong och koka ihop såsen, ju längre tid desto bättre smak.
    3. Sila av såsen, tycker du att den är för tunn kan du reda med lite maizena. Låt såsen koka upp så ser du hur tjock den blivit, upprepa proceduren om nödvändigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben