Sichuanstekt reninnerfilé med purjolökspuré och rödvinssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Sichanpeppar kan vara lite svårt att få tag på. Det som gör att den passar så bra är det finns en liten enbärssmak och doft som kompletterar det vilda i köttet.

Ingredienser

  • 1 Reninnerfilé/pers
  • 600 g purjolök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl kalvfond. Utspädd
  • 3 dl rödvin
  • 2 charlottenlökar
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Sichuanpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Reninnerfiléen Putsa filéen från hinnor och dylikt. Torka av köttbiten och låt den vara i rumstpemeratur. Mortla pepparen och gnid in i köttet. INTE FÖR MYCKET... Samt salt. Stek i het panna och in på plåt i ugn som är ca 100 grader. 10-15 minuter för köttet. Plocka ut och vila vid 54 grader.
    2. Purjolökspuré Hacka purjolöken i mindre bitar. Fräs i smör tills mjukt. Häll i grädde och mjölk. (det kallas ofta gräddmjölk i recept). Puttra lugnt i 10 minuter. ta ut lite vätska i mugg. Mixa i blender och sila genom finmaskig sil. tillsätt vätska så att den får puré konsistens. Om den ändå blir för lös. Häll i kastrull och puttra försiktigt på spis. Salta efter behag.
    3. Rödvinssås Hacka charlottenlöken. I med vin, charlotten, lagerblad, timjan och peppar. Reducera tills simmigt/tjock. Tillsätt kalvfonden. Reducera tills nöjd Tillsätt vinäger om du vill höja syran. När såsen fått rätt konsistens, Sila av och blanka av/montera lite smör efter behag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben