Enkel att göra, sköter sig självt.
Jag använde mig av "Mauro Primitivo" till såsen, och det blev riktigt bra.
Ingredienser
5-6 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
2 kvistar rosmarin (färsk)
5 dl rött vin
4 msk kalvfond
4 msk farinsocker
1 msk röd balsamvinäger
2-3 dl vatten
Ljus maizena redning
Smör
Instruktioner
- Hacka och fräs all lök i smör i en kastrull tills den blivit mjuk.
Häll på vin, vatten, fond, farinsockret, balsamvinäger och rosmarin.
Koka upp och reducera till ungefär hälften.
Smaka eventuellt av med mer kalvfond och red av med ljus maizena redning till önskad konsistens.
- Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.
Liknande recept
Kommentarer (0)