Enkel Rödvinssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel att göra, sköter sig självt. Jag använde mig av "Mauro Primitivo" till såsen, och det blev riktigt bra.

Ingredienser

  • 5-6 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin (färsk)
  • 5 dl rött vin
  • 4 msk kalvfond
  • 4 msk farinsocker
  • 1 msk röd balsamvinäger
  • 2-3 dl vatten
  • Ljus maizena redning
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Hacka och fräs all lök i smör i en kastrull tills den blivit mjuk. Häll på vin, vatten, fond, farinsockret, balsamvinäger och rosmarin. Koka upp och reducera till ungefär hälften. Smaka eventuellt av med mer kalvfond och red av med ljus maizena redning till önskad konsistens.
    2. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben