Rödvinssås med murklor

Serverar: 6 portioner

Smarrig sås jag hittade i "Grapevin" en gratis vintidning från www.tegnerhermansson.se Tips! prenumerera på den, en hel del mumsiga recept finns alltid med!

Ingredienser

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st katrinplommon
  • 2 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 1 burk konserverade förvällda o sköljda murklor
  • 4 st timjan, stjälkar färsk
  • 4,5 dl rött vin
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 - 3 dl grädde
  • 3 msk kalvfond, koncentrerad
  • 2 msk maizena, majsstärkelse
  • 2 msk smör
  • 1 krm peppar
  • 1,5 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Skala och grovhacka schalottenlök, vitlök och katrinplommon. Smörfräs hacket utan att det tar färg. Tillsätt råsocker och timjanskvistarna. Häll på vin, vatten och fond och koka ihop mängden till ca 6 dl. Sila buljongen. Hit kan såsen förberedas.
    2. Skölj murklorna och låt rinna av. Hacka i mindre bitar. Stek dem i smör och lägg sedan i fonden. Vid servering värms såsen och grädden tillsätts och reds ev. med maizena utrörd i lite vatten. Smaka av med, peppar och råsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben