Rödvinssås med äpple och dadelbalsamvinäger

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Min egen favorit sås till kött.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk brunt farinsocker
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 äpple
  • 5 dl rödvin
  • 2 msk kalv- eller oxfond
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk dadelbalsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Instruktioner

    Hacka ner lök och vitlöken lite grovt. Skala äpplet och skär ner bitar utan kärnhuset. Bryn på allt i en rätt stor kastrull som såsen får plats att koka i. Tillsätt sockret och tomatpurén. Fräs på lite till. Tillsätt timjanen. Ha nu ner vin, vatten och fond. Låt nu detta koka ner till halva mängden eller tills att du tycker den är lagom tjock. Ju längre den kokar desto mer smak blir det. När den kokat färdigt silar du såsen så den blir slät och fin. Koka nu upp såsen en gång till och tillsätt dadelbalsamvinägern. Låt koka ca 5 minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Tycker du att såsen känns för tunn går det bra att reda av med lite maizena.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben