Thaikycklingsoppa

Serverar: 2 portioner

Mmm

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, strimlade
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1/4 röd spansk chilipeppar, urkärnad och skivad
  • ½ röd paprika, i bitar
  • 3 salladslökar, skivade
  • 50 g sockerärtor, delade
  • 2 dl kokosmjölk
  • 4 dl kycklingbuljong av konc fond
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 1/2 lime, pressad saft
  • Salt
  • 1 ½ tsk färsk koriander, grovhackad
  • Instruktioner

    1. Blanda kycklingfiléstrimlorna i en bunke med soja och rör om. Fräs i sesamolja, ca 3 minuter. Lägg över i en gryta.
    2. Tillsätt chili, paprika, salladslökar och sockerärtor. Rör om och låt fräsa runt i grytan.
    3. Späd med kokosmjölk och kycklingbuljong. Låt soppan koka upp och sjuda, ca 2 minuter. Smaka av med fisksås, lime, salt och koriander.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben