The Crabba Haba Beef Burger

Serverar: 4 portioner

Bara namnet är ju fräckt.

Ingredienser

  • Bröd
  • ½ pkt smördeg, utkavlad
  • 1 äggula
  • Burgare
  • 1 msk HP Sauce
  • 2 msk olivolja
  • 4 bitar utskuren biff à 160 g
  • Coleslaw
  • 100 g vitkål, strimlad
  • 50 g morot, grovt riven
  • ½ brk majskorn (ca 100 g)
  • 150 g krabbsticks, strimlade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1-2 tsk Tabasco
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Salt
  • Sallad
  • 200 g sötpotatis
  • 1½ dl svarta oliver
  • 1 brk ananas i skivor, (220 g konserv), tärnade
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Skär smördegen i åtta lika stora rutor och pensla med äggula. Nagga med en gaffel.
    2. Baka av i 180º i cirka tio minuter så att de blir gyllenbruna. Rör ihop HP Sauce och olja. Pensla på biffen och stek dem i smör eller margarin, några minuter på varje sida, alternativt grilla biffarna på grillen.
    3. Blanda ihop ingredienserna till coleslawen i en bunke. Smaka av med salt och grovmalen peppar.
    4. Skala potatisen och dela i tärningar. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Häll av vattnet och låt svalna. Blanda i oliver, ananas, olja och smaka av med salt.
    5. Ta fram en tallrik och börja med en brödskiva, lägg på biffen, coleslaw och avsluta med ytterligare en brödskiva. Servera salladen vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben