Beef Panaeng

Serverar: 2-4 portioner

Denna rätt lagar jag ofta hemma. Det är min mans favorit rätt! Det är lika gott med kyckling eller fläskkött.

Ingredienser

  • 600 g kyckling, bff eller fläskkött, strimla eller skär i småbitar
  • 1 burk kokosmjölk, 400ml
  • 2 dl vatten eller mer beror på hur mycet sås du vill ha
  • 1½ msk currypasta, panaeng
  • Limeblad 10 blad, strimla hälften för dekoration
  • 2 färska chilifrukter, strimla
  • Fisksås, om det behövs mer salt
  • Socker om det är för starkt
  • Jasmin ris
  • Instruktioner

    1. Koka kokosmjölk( den tjocka krämen ) ett tag, blanda sedan i currypastan och rör ordentligt. Lägg i köttet och rör om då och då tills köttet är färdigt.
    2. Blanda i limebladen och resten av kokosmjölken och 2dl vatten. Låt den koka ca: 5 minuter under locket. Tillsätt fisksåsen och sockret och smaka efter hand.
    3. Innan du serverar dekorerar du med chili frukten, serverar med varmt RIS.

    Liknande recept

    Kommentarer (10)

    compe 15 september 2008

    ja detta var gott jag gjorde det med kyckling...tack för ett gott recept

    Naiyana72 16 september 2008

    Jag är glad att du tycker om det. Vilken sort kyckling kött använd du? Jag brukar laga med kycklinglårfilé, det är satfigare än bröstfilé.

    ankianka 17 september 2008

    Tack för receptet. Det var super enkelt o GOTT. Jag tog det som fanns hemma, fläskfilé, provar kyckling nästa gång, som omväxling. mvh Anki

    lillawe 4 februari 2009

    Det var mycket gott!

    gds877 26 september 2009

    Detta var mycket gott.

    Lennart_58 13 oktober 2009

    Mycket gott 5p o tack.

    Naiyana72 8 januari 2010

    Idag provar jag med fläskfilé och det är lika gott som biff!

    recepttorka 3 februari 2011

    Hejsan! Vill gärna prova göra detta men undrar om jag kan ta något annat istället för limeblad? Färsk lime istället? Hittar inte det i vår butik. Mvh Maria.

    Cassiopeya 7 oktober 2011

    Gjorde denna idag på lövbiff. Hittade inte heller limeblad, men hade citrongräs hemma som jag testade med istället, misstänker att limeblad hade varit godare, men det var okej med citrongräs också. Blev väldigt starkt, slängde i chilin med citrongräset och lät det koka med en stund. Mycket gott!

    mammis 23 augusti 2012

    Smakade jättebra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben